Het Ensemble

Het christelijk Delta Mannen Ensemble is opgericht in 2011 en bestaat uit 20 zangers verdeeld over 4 partijen. Vanaf het begin staat het ensemble onder leiding van Dinant Struik en bekwaamt het zich in de zangkunst waarbij het accent ligt op een gevoelvolle vertolking van (bewerkingen van) psalmen en geestelijke liederen. Ook worden er anderstalige werken gezongen.

Het christelijk Delta Mannen Ensemble (afgekort DME) heeft een aantal “eigen” vocale solisten en wordt op het orgel begeleid door de vaste organist Jan Rozendaal (www.janrozendaal.nl). Daarnaast beschikt DME over een aantal musici die incidenteel het koor begeleiden (vleugel, strijkers, damesstemmen enz.). De leden van het DME komen uit de regio Ridderkerk, Voorne-Putten, de Hoekse Waard, Goeree-Overflakkee en Schouwen Duiveland. Daarom is de naam “Delta” gekozen.

Repetities vinden plaats in het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente te Nieuwe Tonge. Het ensemble is echter niet aan deze kerk verbonden. We repeteren gemiddeld eens in de drie weken. Lidmaatschap van het DME betekent “er zijn”. Omdat DME in principe niet groter wordt dan 20 leden, is ieder lid belangrijk en wordt ook een stukje thuisstudie verwacht. Er is een lijst met potentiële DME-leden die zich hebben gemeld en eventueel in aanmerking komen voor een plaatsje op het ensemble als er een vacature ontstaat.

Voor inlichtingen hierover kan contact worden opgenomen met de dirigent: Dinant Struik

Voor algemene zaken en inlichtingen over concerten en zangavonden waaraan ons ensemble medewerking kan verlenen kunt u contact opnemen met de voorzitter: Edwin van der Perk 

Het ensemble bestaat momenteel uit onderstaande leden:

 

Tenor 1 Tenor 2 Bariton Bas
Albert van Heinsberg Jaap de Berg Edwin van der Perk Kees Mallegrom
Johan Flikweert Teunis Aleman Wijnand den Hertog Hans Bakker
Robert van der Wielen Han van Oostenbrugge Gerrit Kloos Pieter van der Giessen
Marco de Groen Mart Struijk Niek van den Bosch William Jelier
    Martin Bakker Tom Markwat
    Peter Flikweert Arrian Mallegrom